Op de terreinen van DP World (Antwerp East Port) vonden zaterdag opnames plaats voor een nieuwe jeugdserie Kosmoo van Studio 100 die in het najaar van 2016 wordt gelanceerd. 

Vanaf 13 augustus brengt Studio 100 deze nieuwe spannende & grappige avonturenreeks over Kosmoo, een bionische superhond, die samen met zijn baasje Robbe en beste vriendin Ellis, de spannendste avonturen beleeft in het dorpje Zeezicht.

Robbe en zijn hond Kosmoo zijn de beste maatjes. Maar dan slaat het noodlot toe. Kosmoo raakt betrokken in een ongeluk. Robbe snelt met Kosmoo naar Bionicel, het robotica bedrijf waar zijn moeder werkt. In een labo geeft hij zijn hond stiekem bionische elementen en redt zijn leven. Door die elementen beschikt Kosmoo nu over fenomenale krachten. Een nieuwe held is geboren! Aangestuurd door Robbe en zijn vriendin Ellis, bestrijdt Kosmoo in het geheim de misdaad in Zeezicht.

Kosmoo telt 13 afleveringen en zal vanaf 13 augustus elke zaterdagochtend te zien zijn op Studio 100 TV. De reeks zal vanaf dan ook volledig beschikbaar zijn in Play van Telenet.

Robbe Williams in Kosmoo
Door zijn technische kennis en genialiteit kon hij Kosmoo erbovenop helpen na zijn ongeval.
Hij heeft Kosmoo opgelapt in het bedrijf Bionicel waar zijn moeder werkt, maar zonder dat iemand daar weet van heeft. Zijn hond Kosmoo is zijn maatje, ze zijn onafscheidelijk.
Robbe heeft niet echt fysieke kwaliteiten om over naar huis te schrijven, maar wil toch altijd op onderzoek uitgaan en mysteries oplossen, want net zoals zijn beste vriendin Ellis kan hij niet tegen onrecht.

Ellis is de enige die het geheim van Kosmoo kent en Robbe dikwijls vanuit het controlecentrum helpt en begeleidt tijdens zijn missies.

Kosmoo
Kosmoo is de hond van de familie Williams. Robbe kreeg hem cadeau voor zijn zevende verjaardag en sindsdien zijn ze beste vriendjes. Het is een heel lieve hond die heel goed luistert naar Robbe en Ellis. Na een ernstig ongeluk werd Kosmoo door Robbe in het geheim opgelapt. Sindsdien is Kosmoo geen gewone hond meer, maar een bionische hond.

Ellis en Robbe kunnen hem volgen via computer en controlepanelen in zijn slaapkamer. Alles wat Kosmoo ziet, hoort en ruikt wordt opgeslagen en kan achteraf opnieuw bekeken, beluisterd, geraadpleegd worden. Zo vergaren Ellis en Robbe een deel van hun info om de zaak op te lossen. In de gang staat een sensor opgesteld.

Als er iemand naar de slaapkamer komt gaat het alarm af en sluit het controlepaneel zich automatisch. Kosmoo is supersnel, ijzersterk, hij maakt reuzesprongen, graaft supersnel, kan zware dingen trekken, duwt de zwaarste obstakels om. Zijn reukvermogen is tien keer beter dan een gewone hond, hij kan veel luider blaffen, kan beter zien en horen.'

 

Burgemeester Eric Van Meensel (N-VA) bezocht de opname-set en maakte kennis met de 14-jarige hoofdacteur Remco Coppejans uit Reeuwijk Nederland, en met de technische ploeg : 'Ik ben van oordeel dat de hoofdacteur een grote toekomst te wachten staat. "Een 14-jarige acteur die erin slaagt om drie boeven te vangen, heeft natuurlijk veel talent...'

Beelden Karin Vanluchene / Studio 100 / NNieuws.